Onderhoudstips

Alle Ruitertassen ledersoorten hebben standaard een behandeling tegen verouderen en vlekken. Uw ledertas uit de classic en leisure serie zal door gebruik gaan patineren. Dit geeft een mooie kleurschakering aan het leder. Na jaren gebruik kan het leder wat uitdrogen.

Hiervoor heeft Ruitertassen en onderhoud set in collectie (zie accessoires). Dit omvat een neutrale lederwax, een borsteltje, en een krasvrij doekje. Als het leder te droog wordt, wrijf je de lederwax met het borsteltje over de volledige Ruitertassen tas, zorg ervoor dat de ganse tas ingewreven is, anders kan er kleurverschil optreden. De wax niet dik uitsmeren, een minimum hoeveelheid aanbrengen en goed open wrijven. Hierna neem je met het krasvrije doekje de overtollige wax weg en poets je de tas mooi op. Het gevoede leder zal een iets donkerder kleur hebben.

Voor de soft lederen ruitertassen, series Soft 77 , Sienna en Ultimate, hebben we een ledermelk ontwikkeld die ervoor zorgt dat het leder terug mooie egaal en glanzend zal worden. Spuit een beetje melk op een zachte doek en wrijf de ganse tas ermee in en laat daarna opdrogen. Liefst niet de melk rechtstreeks op het leder spuiten om overvloedig product te vermijden.

Deze lederwax en ledermelk is niet geschikt voor daim of nubuck. Het lederwax en de ledermelk, buiten bereik van kinderen houden.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Ruitertassen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie