Leder

Leder is een natuurproduct.

Om van een huid naar leder over te gaan zal men de huid looien. Het looiproces kan op verschillende manieren gebeuren: natuurlijk looien of chroom-looien. Ruitertassen gebruikt voor zijn Classic serie 100% natuurlijk gelooide huiden. We gebruiken koeienhalsleder van West- en Noord-Europese oorsprong. Het looien van het classic leder gebeurt op een milieu vriendelijkemanier, zonder gebruik van zware metalen, in een Belgische leerlooierij. Het leder heeft een vaste structuur maar is toch soepel in gebruik. De unieke afwerking van dit leder draagt bij tot het typische karakter van de Classic Ruitertassen lijn.

Het Classic leder heeft een dikte van 2.6 à 2.8 mm en zal in gebruik een mooi epatine verkrijgen.

Voor de soepeler leders van de Leisure en Soft reeks gebruiken we semi-natuurlijk gelooid leder. We vertrekken van een chroom gelooide huid en gaan deze dan op een natuurlijke manier afwerken. Dit zorgt voor het zachter aanvoelen en een zeer soepel leder. De huiden zijn eveneens van Europese oorsprong.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Ruitertassen maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie